“VEČERNJA ŠKOLA” Banskih dvora

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, rujan 2017. godine:
Mogu što god hoću

Nakon što je “prvi među jednakima” zatražio izuzeće predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u svom predmetu, protekla dva tjedna pratimo tragikomične egzibicije pojedinaca hrvatske izvršne i zakonodavne vlasti u pravnom tumačenju lucidnog pokušaja blokiranja rada Povjerenstva u predmetu Andrej Plenković.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković:
Prema našim tumačenjima za tu odluku nije nadležan Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a tko je nadležan, zahtjevno je pitanje i odgovor ću prepustiti pravnoj struci da kaže konačnu riječ.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić:
Nećemo dozvoliti da se politika miješa u rad Povjerenstva.

Ne razumijem u čemu je “pravni” problem. Gospodin Andrej Plenković uputio je zahtjev za izuzećem predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u svom predmetu očito na krivu adresu, samom Povjerenstvu, koje nije nadležno o tome odlučivati. Pa je Povjerenstvo u tom smislu trebalo i službeno odgovoriti dužnosniku Andreju Plenković. I još 31. svibnja 2019. godine objektivno raspraviti i donijeti svoju odluku u ovom predmetu.
Bez “miješanja politike u rad Povjerenstva” što zagovara i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, gospodin Branko Bačić. A poslije toga prepustiti institucijama da rade svoj posao, “pravnoj struci da kaže konačnu riječ” slijedom promišljanja uvaženog predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandroković.
Uostalom, premijer ionako “može sve što hoće“, a s obzirom da i nadalje ne zna kome uputiti svoj zahtijev za izuzećem, jednostavnije je predsjednicu Povjerenstva po hitnom postupku razriješiti u Hrvatskom saboru i tako ju trajno izuzeti iz rada u Povjerenstvu. Što će se na žalost, vjerojatno i dogoditi.

Jutarnji list: VEĆINOM GLASOVA SKINULI TOČKU S DNEVNOG REDA Odbor neće raspravljati o tome tko je mjerodavan za odluku o izuzeću Novaković u slučaju Plenković

Podijeli na društvenim mrežama: