Srećko Vuković

ŽIVOTOPIS

Srećko Vuković, rođen 26. 09.1966. u Osijeku. Osnovnu školu završio u Bizovcu, a srednje obrazovanje stekao u Trgovinskom školskom centru Osijek. Živi u Bizovcu, Obnaša dužnost općinskog načelnika Općine Bizovac, od 2009.
Oženjen, otac troje djece.
Od 1985. – 1994. godine početna radna iskustva stekao u PPK – u Valpovu, a od 1994. godine zaposlio se u Bizovačkim toplicama na radnom mjestu organizatora marketinga.
Od 1995. – 2002. obnašao dužnost direktora Turističke zajednice Općine Bizovac.
U vrijeme Domovinskog rata od 1991. – 1995. bio je aktivni pripadnik postrojbe Narodne zaštite, zamjenik zapovjednika Interventnog voda u Bizovcu i pripadnik postrojbe 4. TD.
Od rane mladosti aktivan u kulturnom, društvenom i političkom životu Općine Bizovac i šire, kao stalni ili povremeni suradnik gotovo svih udruga u Bizovcu.
Od 1981. – 1986. član amaterske kazališne skupine HKUD-a „Valpovo“.
Od 1993. predsjednik Kulturno umjetničkog društva „Bizovac“.
Redatelj dramskih kazališnih predstava u Bizovcu od kojih će ostati upamćene: Suđenje Isusu (pobjednik regionalne smotre 1989.g.), Diko moja ružo od pupova (1989.) i Božićna bajka (2004.)
Organizirao nastupe KUD – a „Bizovac“ na velikim smotrama folklora u zemlji i festivalima izvan domovine na kojima se promicala baština, kultura i turistička ponuda bizovačkog kraja i RH ( Austrija, Belgija, Bugarska B i H, Francuska, Italija (Sardinija i Sicilija),Grčka, Litva, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Srbija, Švicarska, Turska) i u produkciji cd – a s izvornim slavonskim pjesmama Ivice Došena i KUD – a Bizovac.

Od 1995. – 2003. vršio dužnost direktora Turističke zajednice Osječko baranjske županije. Od 2000. – 2003. godine član stožera ekološko edukativne akcije «Volim Hrvatsku» Hrvatske turističke zajednice i predsjednik koordinacije pet slavonsko – baranjskih turističkih zajednica.
Od 2001. – 2003. predsjednik Općinskog vijeća Bizovac.
Napisao i objavio prvu knjigu o povijesti Bizovca pod nazivom «Moj Bizovac» (2003.). Prigodom obilježavanja 30 godina rada Bizovačkih toplica pripremio jubilarnu brošuru «Bizovačke toplice 1974. – 2004». Pripremio i izdao zbirku starih zapisa o životu mještana Bizovca, pripovjedaka i humoreski «Priče iz Bizovca» (2003.), autora Josipa Glavašića.
Autor je knjige Čuvari bizovačke baštine i inicijator izdanja monografije Bizovačka narodna nonja.

Prikuplja pisanu, fotografsku i drugu građu iz prošlosti Bizovca. Organizirao više likovnih kolonija i slikarskih izložbi istaknutih hrvatskih likovnih umjetnika.
Urednik prve zajedničke turističke image brošure Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske županije Hrvatsko podunavlje (1997.) i turističko cestovne karte Slavonija i Baranja (1996.)

Sudjelovao i organizirao nastupe na promotivnim sajmovima turizma u zemlji i inozemstvu na kojima se poticala euroregionalna suradnja, te ujedno bio i jedan od pokretača Euroregionalne suradnje Dunav – Drava – Sava.
Izradio pripremne (foto i tekstualne) materijale za internetske web stranice KUD – a Bizovac, web stranice Općine Bizovac Bizovac i TZ Osječko baranjske županije.

Od 1998. – 2003.član izvršnog odbora najveće turističke manifestacije u općini Bizovac Olimpijade st. Športova – Brođanci. Član školskog odbora Osnovne škole dr. Bratoljuba Klaića Bizovac.
Od 2004. predsjednik turističkog vijeća TZO Bizovac u okviru koje se zalaže za agresivniju promidžbu bizovačke turističke ponude i hortikulturno uređenje mjesta Bizovac.

O aktualnim zbivanjima na području turizma i kulture u Bizovcu redovno izvještava tiskane i elektronske medije. Za TV priprema reportaže, promidžbene emisije, posebne priloge i priopćenja o aktualnim događanjima u Bizovačkim toplicama.
U Bizovačkim toplicama na radnom mjestu organizatora marketinga obavlja prodaju kompletnih turističko – ugostiteljskih usluga, organizira promotivne aktivnosti, nastupe na turističkim sajmovima, prezentacije, izložbe, humanitarne priredbe, sportske i kulturno zabavne programe.

U slobodno vrijeme bavi se fotografijom, pisanjem povijesnih zabilješki, prikupljanjem starih fotografija Bizovca, (objavljuje u časopisu „Matko“).
Za svoj rad primio više priznanja i pohvala.

Podijeli na društvenim mrežama: