Snaga Slavonije i Baranje (Snaga SiB)
je hrvatska politička stranka, jasno regionalno,
nacionalno i proeuropski usmjerena koja za cilj
ima afirmirati i raditi na razvoju svih potencijala
Slavonije i Baranje.

S V I na lokalne izbore 2021. !

IZBORI su jedino i ključno demokratsko sredstvo kojim građani svojim glasom direktno odlučuju o svojoj i budućnosti svoje Domovine, županije, grada i općine, birajući svoje političke predstavnike. Na žalost, u proteklom razdoblju izlazak na izbore u pravilu je bio mali. Veliki broj hrvatskih građana nije izlazio na izbore, pa je tako svoju sudbinu i budućnost prepustio discipliniranom biračkom korpusu stranačkih mašinerija HDZ-a i SDP-a, političkih stranaka koje su u proteklih trideset godina vladale Hrvatskom.

Ali, ako hrvatski narod, građani Republike Hrvatske i njeni državljani žele pravnu državu, jednakost hrvatskih građana pred zakonom, pravednost, nužne reforme, razvoj i prosperitet, na svake parlamentarne i lokalne izbore moraju izaći SVI njeni državljani s pravom glasa. Ma kakav da je sadašnji izborni zakon, radikalne promjene hrvatske stranačko – političke scene moguće su jedino masovnim odazivom i izlaskom građana na izbore. Istim onakvim odazivom kakvim je hrvatski narod devedesetih godina prošlog stoljeća na izborima porazio bivši totalitaristički režim, unatoč izbornom zakonu koji je taj isti režim kreirao i prilagodio sebi.

Hrvatska politika treba poštene, časne, moralne i sposobne političare, pristojne i realizirane ljude, odgovorne i vrijedne državnike i domoljube, kako na nacionalnoj, isto tako i na lokalnoj razini. Ljude koji su spremni štititi interese svoje Domovine i zavičaja pod cijenu vlastita života, ljude koje imaju znanje, iskustvo i sposobnosti urediti i organizirati Državu, svoju županiju, grad i općinu na ponos i dobrobit hrvatskog naroda i svih njenih građana!

Hrvatski sabor, Vlada Republike Hrvatske, sudbena vlast i pravosuđe, monetarna vlast, ali isto tako i predstavnici lokalne izvršne i predstavničke vlasti, moraju biti odraz volje i htijenja SVIH njenih građana. A to je moguće i ostvarivo izlaskom na izbore SVIH hrvatskih državljana s pravom glasa, kako na izborima za Hrvatski sabor, isto tako i na lokalnim izborima na kojima se odlučuje o čelnicima i predstavničkim tijelima u županiji, gradu i općini !

Zato Snaga Slavonije i Baranje poziva sve hrvatske birače na predstojeće lokalne IZBORE. Nemojmo ostati doma, budimo odgovorni, iziđimo svi na birališta i dajmo svoj glas odgovornim i poštenim ljudima s imenom i prezimenom.

Predsjednik Snage SiB

dr.sc. Vladimir Šišljagić