Skupština Snage Slavonije i Baranje

Skupština Snage Slavonije i Baranje

Snaga Slavonije i Baranje, utemeljena 17. veljače 2017. godine, održala je danas svoju drugu izvanrednu, izvještajnu i izbornu Skupštinu. Za predsjednika „Snage SiB“ ponovo je izabran dr. sc. Vladimir Šišljagić, za potpredsjednike Mato Klarić iz Brodsko-posavske županije, Vladimir Milković iz Požeško-slavonske županije, te Ante Kristić, Stjepan Krznarić i Irena Mikić Brezina iz Osječko-baranjske županije. Novoizabrani članovi Predsjedništva Snage SiB su Josip Bitunjac, Zvonko Plavčić, Andrija Pozderović, Robert Smješka, Dino Tijardović, Ivica Tomašičević, Zvjezdana Tuma Pavlov i Srećko Vuković.

S obzirom na narasli broj članova, Snaga SiB imenovala je povjerenike za ustroj županijskih ogranaka: za Brodsko-posavsku županiju Matu Klarić, za Osječko-baranjsku županiju Hrvoja Lukačević, za Požeško-slavonsku županiju Vladimira Milković, te još deset povjerenika za ustroj ogranaka na razini gradova i općina u Slavonsko-baranjskoj regiji.

Snaga Slavonije i Baranje poziva građane Baranje, Podravine, Posavine, Slavonije i Srijema na zajedničko društveno djelovanje i aktivnosti u pokušaju pokretanja pozitivnih promjena u hrvatskom društvu. I pored činjenice da je Republika Hrvatska članica Sjeverno-atlantskog saveza i Europske unije, politička, gospodarska, demografska i svaka druga društvena nadgradnja u hrvatskom društvu je sve lošija. Standard hrvatskih građana je sve niži, veliki broj hrvatskih obitelji živi na rubu egzistencije i od socijalne pomoći, političke elite godinama ne nalaze rješenja za ključne nacionalne probleme u gospodarstvu, poljoprivredi, pravosuđu, sustavu obrazovanja, znanosti, kulturi, športu… Hrvatska je postala siromašna država iz koje njeni građani sa svojim obiteljima odlaze u druge zemlje u potrazi za poslom, boljim i kvalitetnijim životom, pri čemu je Slavonsko-baranjska regija najugroženija.

U takvim okolnostima, Snaga Slavonije i Baranje okuplja stručne i poštene ljude koji su spremni svojim radnom, znanjem i iskustvom dati doprinos u pokretanju pozitivnih promjena u hrvatskom društvu, poglavito u svom zavičaju, našoj Baranji, Podravini, Posavini i Srijemu.

Podijeli na društvenim mrežama: