Odbačena kaznena prijava

Odbačena kaznena prijava protiv dr. sc. Vladimira Šišljagić, predsjednika Snage SiB

Odbačaj kaznene prijave

Rješenje o odbačaju kaznene prijave doneseno je 31. svibnja 2019. godine po Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a obavijest o tome dostavljena je dr. sc. Vladimiru Šišljagić poštom, 19. srpnja 2019. godine.

Kaznena prijava podnesena je protiv dr. sc. Vladimira Šišljagić koji je na osnivačkoj Skupštini političke stranke Snaga Slavonije i Baranje od 06. listopada 2018. godine, izabran za njena predsjednika. Kaznenu prijavu je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku 05. studenog 2018. godine podnio HDSSB, zastupan po njegovu predsjedniku Branimiru Glavaš, s obrazloženjem da je dokumentacija osnivačke Skupštine Snage SiB krivotvorena. A to je dojučerašnjem HDZ-ovu političkom tajniku i ministru uprave Lovri Kuščeviću bio dovoljan razlog da zaustavi i odloži registraciju i upis Snage SiB u Registar političkih stranaka RH do okončanja postupka u ODO u Osijeku.

Kaznena prijava HDSSBa (str 1.) Kaznena prijava HDSSBa (str 2.)
Prekid registracije SSiB (str 1.) Prekid registracije SSiB (str 2.)

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je Rješenje o odbačaju kaznene prijave uputilo poštom na adresu Ministarstva uprave RH još 31. svibnja 2019. godine. Na žalost, od odbačaja kaznene prijave proteklo je više od mjesec i pol dana, a “učinkovito” i “digitalizirano” Ministarstvo uprave i dalje šuti. A kako je razumni rok za rješavanje ove upravne stvari davno protekao, dana 19. srpnja 2019. godine poštom im je upućena još jedna Požurnica sa zahtjevom za donošenjem Rješenja o upisu političke stranke Snaga SiB u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske.

Kažu ljudi da je pravda spora, ali dostižna. U Hrvatskoj mnogi čekaju, ali na žalost, mnogi ju ne dočekaju. Želim vjerovati da Snaga SiB ipak još neće dugo čekati na svoju pravicu.

Pustiti narod da čeka na svoju pravicu najveća je i najopasnija greška što je može počiniti državnik. Pogreška koja se nikad ne da popraviti. Tko narod pušta da predugo čeka na svoja prava, taj može imati samo revoluciju.
Marija Jurić-Zagorka

Podijeli na društvenim mrežama: