Izađite na izbore! Temeljna programska stajališta za promjenu

Izađite na izbore! Temeljna programska stajališta za promjenu

IZBORI su jedino i ključno demokratsko sredstvo kojim građani svojim glasom direktno odlučuju o svojoj i budućnosti svoje Domovine birajući svoje političke predstavnike. Na žalost, u proteklom razdoblju izlazak na izbore u pravilu je bio mali. Veliki broj hrvatskih građana nije izlazio na izbore, pa je tako svoju sudbinu i budućnost prepustio discipliniranom biračkom korpusu stranačkih mašinerija HDZ-a i SDP-a, političkih stranaka koje su u proteklih trideset godina vladale Hrvatskom.

Ali, ako hrvatski narod, građani Republike Hrvatske i njeni državljani žele pravnu državu, jednakost hrvatskih građana pred zakonom, pravednost, nužne reforme, razvoj i prosperitet, na parlamentarne izbore izaći će SVI njeni državljani s pravom glasa. I u Domovini i u iseljeništvu. Ma kakav da je sadašnji izborni zakon, radikalne promjene hrvatske stranačko – političke scene moguće su jedino masovnim odazivom i izlaskom građana na predstojeće parlamentarne izbore. Istim onakvim odazivom kakvim je hrvatski narod devedesetih godina prošlog stoljeća na izborima porazio bivši totalitaristički režim, unatoč izbornom zakonu koji je kreirao i sebi prilagodio bivši režim.

Hrvatska politika treba poštene, časne, moralne i sposobne političare, pristojne i realizirane ljude, odgovorne i vrijedne državnike i domoljube, koji su spremni štititi interese svoje Domovine i njenih građana pod cijenu vlastita života, urediti i organizirati državu na ponos i dobrobit hrvatskog naroda i svih njenih građana!

Hrvatski sabor, Vlada Republike Hrvatske, sudbena vlast i pravosuđe, monetarna vlast i sveukupna hrvatska politika moraju biti odraz volje i htijenja SVIH njenih građana. A to je moguće i ostvarivo izlaskom na izbore SVIH hrvatskih državljana s pravom glasa!

Zato Snaga Slavonije i Baranje poziva sve hrvatske birače na IZBORE. Nemojmo ostati doma, budimo odgovorni, iziđimo svi na birališta i dajmo svoj glas odgovornim i poštenim ljudima s imenom i prezimenom.

Temeljna programska stajališta Snage SiB

Predsjednik Snage SiB

dr.sc. Vladimir Šišljagić

Podijeli na društvenim mrežama:

No comments yet.

Join the Conversation